Συμφέρουν τα ταξίδια με γρουπ τελικά;

travel_with_groupΣυμφέρουν τα ταξίδια με γρουπ τελικά;

Θέλετε να οργανώσετε ένα ταξίδι στο εξωτερικό; Θέλετε να πάρετε την παρέα σας ή την κοπέλα σας και να ταξιδέψετε σε έναν προορισμό που ήδη έχετε αποφασίσει, αλλά δεν ξέρετε πως να πάτε και που να μείνετε;
Υπάρχουν αρκετές προσφορές, τόσο για ταξίδια με γκρουπ όσο και για μεμονωμένα ταξίδια, οργανωμένα όμως όπου στην χώρα προορισμού θα τα βρείτε όλα έτοιμα – ξενοδοχεία, εισιτήρια για τις εκδηλώσεις που θέλετε, χάρτες,κτλ.

Υπάρχουν αρκετά υπερ και κατά στο να τα ταξιδέψετε με γκρουπ – παρακάτω αναλύονται τα βασικότερα:

1) Δεν θα έχετε το νου σας στην οργάνωση

Οκ ναι, δεν οργανώνετε εσείς το ταξίδι αλλά και πάλι χρειάζεται οργάνωση από τη δικη σας μεριά. Όμως κάποιος άλλος(Το γραφείο συγκεκριμένα) θα τρέξει για τα χαρτιά σας, τα αεροπορικά εισιτήρια, την διαμονή σας, την μεταφορά από το αεροδρόμιο, το πρόγραμμα της εκδρομής, τα μουσεία,κ.ο.κ.

2) Κερδίστε σε χρήματα

Εαν δεν έχετε οργανώσει το ταξίδι μήνες πριν έτσι ώστε να βρείτε καταπληκτικές προσφορές σε αεροπορικά εισιτήρια αλλά και διαμονή, τότε η μόνη περίπτωση να πετύχετε καταπληκτικές τιμές για το ταξίδι σας είναι μέσω ταξιδιωτικού γραφείου. Αυτό συμβαίνει διότι τα ταξιδιωτικά γραφεία κλείνουν έναν μεγάλο αριθμό πακέτων και οι τιμές είναι όλες ίδιες – είτε γίνει η κράτηση 2 μήνες πριν είτε 2 ημέρες πριν την αναχώρηση.

3) Υπάρχει ξεναγός και άτομο που γνωρίζει την πόλη

Οκ, είναι ωραίο να περπατάς μόνος και να ανακαλύπτεις την χώρα που επισκέφτηκες. Όμως δεν θα ήθελες κάποιος να σου προτείνει κάποια καλά μέρη να επισκεφτείς; Μια καλή ταβέρνα; Ένα ωραίο bar ; Οι οργανωμένες εκδρομές προσφέρουν μαζί έναν αρχηγό εκδρομής που κανονίζει τα πάντα, είναι πρόθυμος να σας βοηθήσει σε οτιδήποτε χρειαστείτε και επιπλέον θα ρυθμίσει όλες τις λεπτομέρειες ώστε το πρόγραμμα της εκδρομής να έχει τα πάντα: Επισκέψεις σε μουσεία, βόλτες,μπαράκια.

4) Ταξιδιωτική ασφάλεια

Πηγαίνοντας με ένα ταξιδιωτικό γραφείο, όλη η εκδρομή σας είναι ασφαλισμένη(και όχι μόνο τα αεροπορικά εισιτήρια). Έτσι οτιδήποτε γίνει(από ακύρωση εκδρομής, μέχρι τραυματισμό,κ.ο.κ.) εσείς είστε καλυμμένος. Σε αντίθετη περίπτωση εαν ταξιδεύετε μόνοι σας, τότε θα πρέπει τις αντίστοιχες ασφάλειες(ασφάλεια για αεροπορικά εισιτήρια, ασφάλεια διαμονής, αστική ασφάλεια για εξωτερικό,κτλ) να τις κάνετε μόνοι σας!

5) Εξοικονόμηση χρημάτων

Τα περισσότερα ταξιδιωτικά πακέτα περιλαμβάνουν μερικά γεύματα στη τιμή. Έτσι ενώ η τιμή που θα κλείνατε μόνοι για ένα δωμάτιο μπορεί να είναι ίδια με την τιμή του γραφείου, η τιμή του γραφείου μπορεί να προσφέρει επιπλέον δωρεάν γεύματα! Αυτό σας εξοικονομεί αρκετά χρήματα καθημερινά!

6) Μεγάλες παρέες

Εαν είστε μεγάλη παρέα, είναι καλύτερα να κλείσετε ένα οργανωμένο ταξίδι. Έτσι θα είστε όλοι μαζί στο λεωφορείο καθώς και σε όλες τις συγκεντρώσεις και θα γνωρίσετε και περισσότερο καινούργιο κόσμο!

Σίγουρα όμως υπάρχουν και μερικά μειονεκτήματα όταν ταξιδεύετε με γρουπ.
Το μεγαλύτερο είναι ότι υπάρχει προκαθορισμένο πρόγραμμα που πρέπει να μελετήσεις πριν την απόφασή σου. Σίγουρα μπορείς να μην ακολουθείς το πρόγραμμα, αλλά εαν θέλεις να επισκεφτείς αυτά τα μέρη δύσκολα θα έχεις την ευκαιρία ξανά τις επόμενες ημέρες που θα είσαι εκεί!
Επίσης, συνηθίζεται οι ξεναγοί να πηγαίνουν τα γκρουπ στα πιο τουριστικά μέρη και αξιοθέατα. Επίσης σε μέρη που έχουν συμφωνίες, ώστε να έχουν και αυτοί τα μερίδιά τους από τον κόσμο που φέρνουνε!

Ακόμα, να γνωρίζετε ότι στην τιμή του πακέτου σας, δεν περιλαμβάνεται(τις περισσότερες φορές) η είσοδος σε μουσεία, αξιοθέατα,κ.οκ. Εαν θέλετε μπορείτε να τα κλείσετε online – αυτό θα σας αποφέρει κέρδος στον συνολικό προυπολογισμό.

Τέλος μπορείτε να σκεφτείτε την λύση να απευθυνθείτε σε ένα ταξιδιωτικό γραφείο μόνο για τα αεροπορικά εισιτήρια και την διαμονή σας. Ειδικά τα φθηνά αεροπορικά εισιτήρια εξωτερικού μπορείτε να τα βρείτε σε αρκετά προνομιακή τιμή μέσα από τους ταξιδιωτικούς πράκτορες!