Τα οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια και οι business ταξιδιώτες

Τα οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια και οι business ταξιδιώτες

Καθώς όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες έχουν αγκαλιάσει το μοντέλο της οικονομικής προσφοράς εισιτηρίων και υπηρεσιών, πολλοί επιχειρηματίες που ταξιδεύουν συχνά και περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου τους στο αεροπλάνο, έχουν εκνευριστεί με τις εταιρείες.

Οι περισσότεροι αναφέρουν πως καταλαβαίνουν ότι οι εταιρείες θέλουν να εξοικονομήσουν χρήματα και να προσφέρουν όσο γίνεται πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια. Όμως από την άλλη, οι επαγγελματικοί ταξιδιώτες, δε γίνεται να πληρώνουν συνέχεια από την τσέπη τους για παροχές που άλλες εποχές ήταν δεδομένες. Πλέον ακόμα και οι ίδιες οι εταιρείες που εργάζονται, τους πιέζουν έτσι ώστε να βρίσκουν τους φθηνότερους ναύλους και να περιορίζουν όσο γίνεται τα έξοδα μετακίνησης και ταξιδιού.

Εαν οι εργαζόμενοι στις εταιρείες, που ταξιδεύουν με επαγγελματικά – αλλά οικονομικά – αεροπορικά εισιτήρια θέλουν εξτρά πράγματα όπως λίγο περισσότερο χώρο στα πόδια, σνακς και ποτά,κτλ πλέον τα πληρώνουν όλα από την τσέπη τους, καθώς τα εισιτήρια περιλαμβάνουν τα βασικά: Την μεταφορά από το ένα σημείο στο άλλο!

Όλες οι εταιρείες κινούνται προς την φθηνότερη επιλογή και αυτές πλέον είναι τα οικονομικά εισιτήρια των αεροπορικών εταιρειών, καθώς έτσι εξοικονομούν αρκετά χρήματα στον προϋπολογισμό τους.

Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί

Οι περισότεροι υποστήριζουν ότι οι αεροπορικές εταιρείες προσφέρουν οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια δίχως παραπάνω παροχές, έτσι ώστε να αναγκάζουν τις εταιρείες ή τους business ταξιδιώτες να αναβαθμίζουν σε θέσεις με παροχές και να εισπράττουν περισσότερα χρήματα!

Τι θέλουν οι business ταξιδιώτες

Οι περισσότεροι business ταξιδιώτες, που είναι στελέχη εταιρειών ή οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, θέλουν άνεση και μια προσιτή πολυτέλεια στο ταξίδι τους. Για παράδειγμα δεν τους ενδιαφέρει τόσο η ψυχαγωγία, που στην τελική άμα θέλουν την πληρώνουν κιόλας, αλλά χρειάζονται την άνεση και τον παραπάνω χώρο στα πόδια τους όπως και το τραπεζάκι στο κάθισμα, έτσι ώστε να μπορούν εαν χρειάζεται να δουλέψουν στον υπολογιστή τους.

Όλο και περισσότερες εταιρείες μπαίνουν στο τριπάκι της εξοικονόμησης χρημάτων με διάφορους τρόπους. Η United Airlines, από τον επόμενο μήνα θα εφαρμόσει οικονομικά αεροπορικά εισιτήρια που θα περιλαμβάνουν μόνο μια τσάντα που θα πρέπει να χωρά στο κάθισμα μπροστά τους! Εαν θέλουν έξτρα αποσκευή ή χειραποσκευή, θα πρέπει να πληρώσουν εξτρά χρήματα! Επίσης, οι κάτοχοι αυτών των φθηνών εισιτηρίων δεν θα κερδίζουν τα μίλια στις κάρτες τους, που θα κέρδιζαν με τα κανονικά εισιτήρια ούτε θα μπαίνουν στις διάφορες κληρώσεις για δωρεάν εισιτήρια ή αναβαθμίσεις θέσεων. Επίσης, εαν θέλουν να αλλάξουν κάτι στο εισιτήριό τους θα υπάρχει χρεώση.

Η Delta Airlines ήταν η πρώτη εταιρεία στις ΗΠΑ που εφάρμοσε τον βασικό ναύλο από το 2012. Η εταιρεία προσφέρει αεροπορικά εισιτήρια σε βαθμίδες και ξεκινάει από το πιο οικονομικό που δεν περιλαμβάνει τίποτα πέρα από την μεταφορά μέχρι το πιο premium που περιλαμβάνει ποτά,σνακς και δωρεάν αποσκευές!

Τι γίνεται με τα αεροπορικά εισιτήρια και τα ταξιδιωτικά γραφεία

Αρκετά ταξιδιωτικά γραφεία και brokers αεροπορικών εισιτηρίων, δεν περιλαμβάνουν τις εταιρείες χαμηλού κόστους στις αναζητήσεις τους, για διάφορους λόγους. Τώρα, με τις αεροπορικές εταιρείες να προσφέρουν η μια μετά την άλλη φθηνά αεροπορικά, όλες αυτές οι ιστοσελίδες θα πρέπει να αλλάξουν τακτική. Οι επαγγελματίες του κλάδου αναφέρουν ότι θα πρέπει να εμφανίζονται όλες οι κατηγορίες του ναύλου και ο κάθε ταξιδιώτης να επιλέγει αυτόν που τον ενδιαφέρει, με τα προνόμια που αυτός έχει. Άλλη φορά ένας ταξιδιώτης ταξιδεύει για μια ημέρα και δεν χρειάζεται καν τσάντα, άρα γιατί να πληρώσει ένα ακριβό εισιτήριο και άλλη φορά μπορεί να ταξιδεύει για 10 ημέρες οπότε θα αναγκαστεί να πληρώσει παραπάνω για την βαλίτσα του.

Αλλαγές στα οικονομικά εισιτήρια

Οι αλλαγές στα φθηνά εισιτήρια δεν είναι αποδεκτές. Συνήθως, εαν κάτι συμβεί και χάσετε τη πτήση σας, τότε χάνετε και το εισιτήριό σας. Φανταστείτε να έχετε ραντεβού με έναν πελάτη και να σας καθυστερήσει. Τότε, εαν έχετε φθηνό εισιτήριο, θα καταλήξετε με ένα χαρτί άνευ σημασίας! Καμία πτήση με φθηνά εισιτήρια δεν μπορεί να αλλάξει ή να πραγματοποιηθεί ξανά ή να επιστραφεί το ποσό – μόνο τα τέλη του αεροδρομίου μπορούν να επιστραφούν, εαν δεν ταξιδέψατε!

Οι τιμές σ’αυτή τη κατηγορία των αεροπορικών είναι “ή ταξιδεύεις ή χάνεις τα αεροπορικά εισιτήρια”