Οι πιο αποδοτικές μέθοδοι για προώθηση ιστοσελίδων

best website promotionΈνας απλός οδηγός για τις πιο αποδοτικές μορφές προώθησης ιστοσελίδων στο internet

Η προώθηση ιστοσελίδων είναι κάτι πολύ σημαντικό για όλες τις επιχειρήσεις, αλλά και κάτι που απαιτεί χρόνο, χρήμα και κόπο. Γι΄αυτόν τον λόγο, όλοι ψάχνουν για την πιο αποτελεσματική μέθοδο. Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη. Όλα εξαρτώνται από το αν ψάχνετε για άμεσα ή για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Ας δούμε λοιπόν μία ανάλυση που θα σας βοηθήσει να επιλέξει την κατάλληλη μέθοδο για σας και την επιχείρηση σας.

Οι πιο αποτελεσματικές μέθοδοι για προώθηση ιστοσελίδων με άμεσα αποτελέσματα

  1. Πληρωμένη διαφήμιση στο Δίκτυο αναζήτησης της Google, με το Google Adwords

 

  1. Πληρωμένες διαφημίσεις σε επιλεγμένες ιστοσελίδες των οποίων το κοινό ταιριάζει με το κοινό-στόχο σας

Οι ταχύτερες μέθοδοι για να φέρετε συγκεκριμένο traffic στην ιστοσελίδας σας είναι αυτές που βασίζονται στην προώθηση ιστοσελίδων με πληρωμένες διαφημίσεις. Η πληρωμένη διαφήμιση μπορεί να παράγει άμεσα αποτελέσματα, γιατί θα φέρει αμέσως το μήνυμα σας μπροστά στους πιο κατάλληλους υποψήφιους πελάτες. Δεν χρειάζεται να περιμένετε για να δείτε τα αποτελέσματα αυτής της μεθόδου. Λειτουργεί αμέσως. Μπορείτε να “αγοράσετε” διαφημίσεις και traffic από τα sites που συχνάζει το κοινό-στόχος σας όποτε θέλετε και θα δείτε τα αποτελέσματα σχεδόν άμεσα.

Το πιο αξιόπιστο μέρος από το οποίο μπορείτε να αγοράσετε αυτό το είδος traffic, είναι το δίκτυο αναζήτησης της Google και το Google AdWords. Η Google σάς επιτρέπει να προβάλλετε τις διαφημίσεις σας τόσο στο δίκτυο αναζήτησης της όσο και στο δίκτυο περιεχομένου της. Κρίνοντας από την εμπειρία μου, καλό θα ήταν θα ήταν να στοχεύατε κάθε ένα αυτά τα δύο δίκτυα με διαφορετικό τρόπο. Αν θέλετε να φέρετε στο site σας ανθρώπους που ψωνίζουν ή ψάχνουν τώρα αυτό που πουλάτε, τότε θα πρέπει να διαφημιστείτε στο δίκτυο αναζήτησης για τις λέξεις κλειδιά που ψάχνουν αυτοί οι πολύ επιθυμητοί υποψήφιοι πελάτες.

Μπορείτε να επιτύχετε το ίδιο πράγμα, αν και ίσως σε μικρότερο βαθμό, με την αγορά διαφήμισης σε άλλες ιστοσελίδες, στις οποίες το κοινό-στόχο σας περνάει απλά το χρόνο του. Οι πιο συνηθισμένοι τρόποι για να γίνει αυτό είναι μέσω της διαφήμισης με banner ή με πληρωμένες καταχωρίσεις σε άλλες ιστοσελίδες. Μπορεί να σας πάρει λίγο χρόνο για να εντοπίσετε τους κατάλληλους ιστότοπους όπου θα εφαρμόσετε αυτή τη τεχνική για προώθηση ιστοσελίδων, αλλά όταν τις βρείτε, τα αποτελέσματα θα είναι σχεδόν άμεσα.

Οι καλύτερες μέθοδοι για προώθηση ιστοσελίδων με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα

  1. Μάρκετινγκ με Περιεχόμενο Υψηλής Ποιότητας (τόσο στη δική σας ιστοσελίδα όσο και μέσω της διανομής περιεχομένου)

 

  1. Search Engine Optimization – προηγμένες εκστρατείες SEO για συγκεκριμένες λέξεις-κλειδιά για σωστή και στοχευμένη προώθηση ιστοσελίδων

 

 

  1. Δημιουργία ισχυρής παρουσίας στα Social Media – Δημιουργία πιστών fans με τη πάροδο του χρόνου

Το μάρκετινγκ περιεχόμενου είναι ίσως η καλύτερη προσέγγιση για τη μακροχρόνια προώθηση ιστοσελίδων και την απόκτηση νέων πελατών κι εσόδων. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ταυτόχρονα δημοσιότητα, links και traffic με μία μόνο εκστρατεία μάρκετινγκ. Το μόνο αρνητικό αυτής της προσέγγισης, είναι ότι δεν μπορεί να φέρει άμεσα traffic στην ιστοσελίδα σας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το περιεχόμενο που θα παράγετε είτε για την ιστοσελίδα σας είτε για άλλες θα χρειαστεί λίγο χρόνο (ίσως και μήνες) για να κερδίσει δημοτικότητα και να αρχίσει να αποδίδει. Επίσης θα σας πάρει και λίγο χρόνο το να γίνετε καλός στο μάρκετινγκ περιεχομένου, άλλα όσο περνάει ο χρόνος θα γίνεστε πιο έμπειροι και καλύτεροι.

Το Search Engine Optimization είναι δεύτερο στη λίστα μου γιατί αν και το κάνετε σωστά, θα φέρνετε υποψήφιους πελάτες στην ιστοσελίδα σας για πολλά χρόνια. Ο λόγος για τον οποίο έβαλα το μάρκετινγκ περιεχόμενου πιο μπροστά από το SEO είναι επειδή όταν κάνετε μάρκετινγκ περιεχομένου μπορείτε επίσης συνήθως βελτιώνεται και τη κατάταξη της σελίδας σας, κάνετε δηλαδή και SEO, με άλλα λόγια το μάρκετινγκ περιεχομένουν σας επιτρέπει να χτυπήσετε μ’ έναν σμπάρο δυο τριγώνια στη προώθηση περιεχομένου.

Επίσης, θα χρειαστεί πολύς καιρός για να δείτε αποτελέσματα από το SEO εάν το κάνετε με ασφάλεια και σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που παρέχει η Google. Υπάρχουν τρόποι για να κάνετε το SEO πιο γρήγορα και να δείτε αποτελέσματα σχεδόν αμέσως, αλλά είναι επικίνδυνοι και μπορούν να οδηγήσουν σε υποβιβασμό του site σας ή και σε ολική αφαίρεση του από το Google.

Τα Social Media είναι εδώ και πολλά χρόνια ένα πολύ καυτό θέμα στη προώθηση ιστοσελίδων. Το πλεονέκτημα τους είναι ότι σας δίνουν τη δυνατότητα να αυξήσετε γρήγορα την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας σας και να φέρετε πολλές νέες πωλήσεις στην επιχείρησή σας. Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Social Media Marketing είναι ότι απαιτεί αφοσιωμένη απασχόληση και συνεχή παρακολούθηση, πράγμα που το κάνει μη πρακτικό για πολλούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και ιστοσελίδων. Αν μπορείτε να το αναθέσετε σε κάποιον υπάλληλο σας ή σε κάποια άλλη εταιρεία, τότε σίγουρα αποτελεί μί πολύ καλή λύση για προώθηση ιστοσελίδων. Αν όμως δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό και δεν έχετε και τον χρόνο που χρειάζεται για να ασχοληθείτε μαζί του, μην το δοκιμάσετε καλύτερα.